Sprint1 Header3

Sprint 1

Opdag fremtiden for eldistributionsnettet! Dyk ned i en verden af innovation og dynamisk udvikling af transformerstationer. Efter et intensivt 16-ugers innovationsforløb med otte førende virksomheder præsenterer vi stolt vores banebrydende digitale løsninger til at aflaste eldistributionsnettet. Tag med på en rejse, der ændrer spillet og fremtidssikrer vores energiforsyning!

Tidspunkt: 31. October 2022 - 31. March 2025

 

Digital Energy Hub har succesfuldt afsluttet et sprintforløb, hvor otte SMV'er har udviklet nye løsninger og partnerskaber inden for energisektoren. Sprintets formål var at skabe muligheder for mindre virksomheder og bidrage til den grønne omstilling ved at opnå dynamisk rating og aflastning af transformerstationer. Efter 16 uger blev løsningerne præsenteret ved et pitchmøde, hvor deltagerne fik feedback fra et ekspertpanel bestående af TREFOR, Energy Cluster Denmark, Syddansk Universitet og Center Denmark. Udover produktudvikling har sprintet også åbnet døre for adgang til data og nye netværk for SMV'erne. TREFOR har fået friske perspektiver og konkrete løsninger på aktuelle udfordringer. Digital Energy Hub planlægger at fortsætte med at tilbyde lignende sprintforløb, hvor mindre virksomheder kan samarbejde med store virksomheder inden for energi- og forsyningssektoren.

TREFOR el-net stillede disse to udfordringer til virksomhederne:

  • Hvordan kan vi udnytte el-infrastrukturen bedre ved dynamisk rating af transformerne i lavspændingsnettet?
  • Hvordan kan vi udnytte el-infrastrukturen bedre ved at benytte forbrugsaflastning ved transformerne i lavspændingsnettet?

 

Se medier

Næste Sprint

Dataspaces udvikles i øjeblikket i alle brancher – og energi- og forsyningssektoren er ingen undtagelse. Vi undersøger mulighederne for at øge datadelingen ved øget fokus på data governance, interoperabilitet, standardisering og cybersecurity – og hvilke helt konkrete tiltag der skal til, for at vi kommer i gang i Danmark.

Aktiviter


Nyheder

På vej...

 

Events

31.10.2022: 

Kick-off

17.11.2022

MasterClass & BusinessClass

 

Webinar

Dynamisk rating af transformere og fleksibilitet i el-nettet

 

Eksterne Links

Læs mere på Digital Leads hjemmeside

Virksomheder involveret i dette sprint


Linc.World

Linc.World

Linc.World

Oktogrid

Oktogrid

Oktogrid

Neogrid

Neogrid

Neogrid

ENFOR

ENFOR

ENFOR

Integrate

Integrate

Integrate

IBESS

IBESS

IBESS

AI-Energy

AI-Energy

AI-Energy